Munkabaleset kivizsgálása

Sajnos munkabalesetek eddig is történtek és ezután is történni fognak, ezért lényeges, hogy a cégvezetők, vagy megbízottjaik tisztában legyenek egy esetleges munkabaleset kezelésének szabályaival.
A Munkavédelmi Törvény V. fejezete foglalkozik a munkabalesetek bejelentésével kivizsgálásával és nyílván tartásával.  A munkabaleset kezelése nem minősül munkabiztonsági szaktevékenységnek, kivéve, ha súlyos munkabalesetről beszélünk, vagy tömeges balesetről van szó. Mindezek ellenére célszerű és javasolt a munkabalesetek kezelését munkabiztonsági szakemberre bízni. A szakember gyakorlatára és szaktudására való tekintettel sokkal biztosabban és pontosabban tudja elvégezni ezen teendőket. Már a baleseti jegyzőkönyv pontos, hibátlan kitöltése is gyakorlatot igényel.

Baleset fogalma:

Az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be és sérülést, mérgezést, vagy más (testi, lelki) egészségkárosodást, illetőleg halált okoz.

Munkabaleset fogalma:

Az a baleset, amely a munkavállalót szervezett munkavégzés során, vagy azzal összefüggésben éri, annak helyétől és időpontjától és a munkavállaló (sérült) közrehatásának mértékétől függetlenül.

Súlyos munkabaleset:

Súlyos az a munkabaleset amely:

Összefoglalva, a munkabalesetekkel foglalkozni nem is olyan egyszerű, mint ahogyan elsőre hangzik. Amennyiben kérdése merülne fel, vagy bizonytalan ezzel kapcsolatban, kérje bizalommal ingyenes szaktanácsunkat az "Ajánlatkérő" opció segítségével, IDE KATTINTVA.

 

 

 

INGYENES ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

Kérjen árajánlatot tőlünk,
kollégánk 48 órán belül
válaszol, illetve felveszi
a kapcsolatot Önnel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főoldal> | Munkavédelem> | Tűzvédelem> | Környezetvédelem> | Irányárak> | Referenciák> | Kapcsolat> | Ajánlatkérés>