Egyéni védőeszköz

Az egyéni védőeszköz juttatás rendjének fontossága vállalkozások életében:

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek egyik fontos területe az egyéni védőeszköz. Amennyiben a munkahelyeken nincs lehetőség több személy egyidejű védelmét, vagyis kollektív védelmet kialakítani, abban az esetben egyéni védőeszközzel kell ellátni a munkavállalókat. Az egyéni védőeszközt természetben kell biztosítani, pénzbeli megváltása nem lehetséges. Az egyéni védőeszköz juttatás rendjét írásban kell meghatározni. Elkészítését arra megfelelő szakemberrel kell elvégeztetni, munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységnek minősül. Az egyéni védőeszközökről tudni kell, hogy csak akkor kerülhet forgalomba és használatba, ha rendelkezik EK- megfelelőségi nyilatkozattal, illetve EK-típustanúsítvánnyal. A munkavállaló munkaideje alatt köteles a számára átadott egyéni védőeszközt rendeltetésszerűen használni és karbantartani. Sérüléséről, vagy elhasználódásáról munkahelyi vezetőjét azonnal értesíteni kell. Amennyiben az egyéni védőeszközt nem viseli, el kell tiltani a munkavégzéstől.

Az egyéni védőeszköz meghatározásának alapjai:

Az egyéni védőeszköz juttatás rendjének elkészítése nagy részben a kockázatértékelésre épül. A kockázatértékelésből derülnek ki azok a veszélyek, amely ellen kollektív védőeszköz hiányában, egyéni védőeszközzel kell ellátni a munkavállalót. Az egyéni védőeszközt mindig dokumentáltan kell átadni a munkavállalóknak. Fontos, hogy a munkáltató és a munkavállaló aláírása is szerepeljen a dokumentumon.

Az egyéni védőeszköz biztosításának dokumentálása:

Az egyéni védőeszközt mindig dokumentáltan kell átadni a munkavállalóknak. Fontos, hogy a munkáltató és a munkavállaló aláírása is szerepeljen a dokumentumon.
Munkabaleset esetén fontos lehet igazolni annak a tényét, hogy mikor és milyen egyéni védőeszköz lett biztosítva a munkavállaló számára.

 

 

INGYENES ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

Kérjen árajánlatot tőlünk,
kollégánk 48 órán belül
válaszol, illetve felveszi
a kapcsolatot Önnel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főoldal> | Munkavédelem> | Tűzvédelem> | Környezetvédelem> | Irányárak> | Referenciák> | Kapcsolat> | Ajánlatkérés>